No to jaki problem wywalić olej słonecznikowy, ktory po prostu jest niezdrowy. Żonie też szkodzi. Do smażenia masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Nie rozumiem problemu, można zrobic zdrowy domowy obiad. Gulasz z wołowiny, czy wieprzowiny, o ile nie jest dramatycznie tłusta, pieczone, grillowane mięsa, smażone bez panierki, czy nawet [...]
Olej z pestek winogron zastąp jednym z zalecanych źródeł tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane.
co do oleju z pestek winogron to sie nie zgodze z tym smazeniem. o tym tez chyba pisale wyzej albo w innym poscie ze najlepiej smazyc na stałych tłuszczach : smalec, olej kokosowy. No rzepakowy tez:) ale wiadomo jak z dostepnoscia i ceną:)
[...] w małych ilościach, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Co do tłuszczy to jak wyżej poprzednicy napisali - masło klarowane, olej kokosowy, oliwa z oliwek opcjonalnie smalec. Niemniej jednak unikaj długotrwałego, agresywnego smażenia. Nie zapominaj również o przyprawach (korzennych jak i ziołowych) w trakcie smażenia, zawierają bowiem [...]
Olimpio jesli mogę wtrącić :smalec do smażenia ( kokosowy olej) jest jak najbardziej ok. Nie znam składu tych sprayow ale na pewno nie będą zrowsze od naturalnego smalcu czy oleju. Osobiście raczej dusze na teflonie niz smaże. Ale jeśli juz to wystarcza na dobrej patelni niewielka ilość smalcu lub oleju i jest ok. Jęsli ktoś nie buduje formy na [...]
Jesli masz na mysli podzial zrodel - to zmienia sie. Wiekszosc tluszczy maja stanowic kwasy nasycone - czyli te, ktorych wiekszosc ludzi unika - bardzo tluste miesa, smalec, maslo, bardzo tluste smietany, zoltka jaj, pelnotluste sery - czyli najlepsze zrodla energii jakie istnieja - ogromna ilosc potencjalu energetycznego w bardzo malej objetosci. [...]
Właśnie, Xzaar wypowiedz się, bo już chciałem.Ci to samo pytanie zadać. Z tego czego nas uczylu o dobrych i złych tłuszczach wynikałoby że należy jeść jednonienasyconw lub wielonienasycone a nasyconych unikać. Jaka.jest prawda albo walić prawdę - jak to jest u Ciebie w praktyce? Bo zaczynam dojrzewać do zmian. Mam grupę krwi 0 a więc mięcho na [...]
[...] pić ale naturalne;-) -olej lniany możesz dodać do diety jeśli masz taką możliwość-jednak stosuje się go jedynie na zimno. Do krótkotrwałego smażenia(~10-15min) możesz użyć oliwy. Do dłuższego smażenia nadadzą się masło klarowane/smalec/olej kokosowy -jeśli sam soki wyciskasz to w porządku Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-06-21 22:37:12
posiłek: Mleko 1,5% 400g Ryż biały 100g DAJ LEPIEJ PLATKI OWSIANE ALBO ZAMIENIAJ Z RYZEM/KASZA...I LEPIEJ RYZ/BPARABOLICZNY/BRAZOWY. Twaróg chudy 50g Garść orzechów GARC TO MZOE BYC 20 JAK I 50 WIEC WES TO POD UWAGE,BO W 50GR JUZ MASZ OK 200-300KCL. TAK TO JEST OK. B:34 T:14 WW:100 II posiłek: (rozbity na 2-3 raty, w zależności ile dam rady [...]
[...] mogę abona nie ma "Moim zdaniem powinniśmy uwzględnić w naszej diecie przede wszystkim: -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), wiele ludzi zapomina o tym maśle uważając jak już pisałem wcześniej za bardzo złe, watro też zaznaczyć że nie wszystkie osoby tolerują [...]
[...] olej kukurydziany, rzepakowy, sojowy, słonecznikowy i wylewanie resztek po każdym cyklu smażenia." absolutnie nie powinno sie smazyc na olejach bogatych w tluszcze wielonienasycone, a takie zostaly wymienione powyzej... polecam w kolejnosci - 1. smalec, slonina, olej palmowy, kokosowy 2. oliwa z oliwek 3. olej rzepakowy. reszta odpada
Siła bez martwego ciagu? To jakieś nieporozumienie. Dieta pewnie do sprawdzenia ile kalorii ci wychodzi, jaki rozkład makro i ci rozumiesz przez zdrowe tłuszcze bo jeśli smalec, tłuste mięsa, ole kokosowy to ok
Analizowałam zrzut. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy, oliwa. Bardziej tłuste mięso? Udka, wieprzowina, podroby, wołowina. To jest mit że białka na masie trzeba dużo. 1,5-2 g na kg masy ciała wystarczy, większe ilości mogą spowalniać budowanie masy
[...] Mięso z piersi kurczaka bez skóry 20g / chyba 200... Banan 150g / no...niekoniecznie...raczej nie... Masło extra 5g / zastąp oliwa z oliwek chyba ze smazysz długo no to smalec lub olej kokosowy. Dodaj Warzywa Posiłek: B:41g Tł:54g WW:41g Kcal:810 Ziemniaki, średnio 300g / daj ryż, kasze(rózne rodzaje) Mięso z ud kurczaka bez skóry 200g [...]
[...] fizycznie i dodatkowo ćwiczącej. Osobiście spróbowałbym podnieść tą ilość około dwukrotnie i obserwować jak to na mnie wpływa. Z tłuszczów możesz bez problemu wyrzucić smalec, bo to tłuszcz nasycony długołańcuchowy i najbardziej obciąża układ trawienny. Zastanawia mnie czy ty jesz w jednym posiłku karkówkę, olej lniany, olej kokosowy i [...]
1. tozsame - progresja co tydzien = progresji na kazdym treningu tego samego cwiczenia 2. olej kokosowy i smalec to do smazenia ! rodzaj miesa drugorzedny - jaki lubisz wolowina tez dobra gotowany to raczej kurczak ale tez trzeba lubic